Een succesvolle samenwerking met een sleutel-op-de-deur firma

5 tips voor bouwen met een sleutel-op-de-deur firma

Eindelijk dat perfecte stukje bouwgrond gevonden en klaar om te starten aan het grote bouw-avontuur? Hoe pak je dat best aan? Kies je voor afzonderlijke partijen of wil je bouwen zonder zorgen met een sleutel-op-de-deur firma?  Wij helpen je alvast op weg naar een succesvolle samenwerking met een sleutel-op-de-deur bouwbedrijf met deze 5 tips.

Bouwen met een sleutel-op-de-deur firma

5 tips

1

Slechts één aanspreekpunt voor het volledige bouwproces

Als je het bouwproces opsplitst, dan kan je elke aannemer zelf vrij kiezen. Het grote nadeel hiervan is dat je ook zelf instaat voor de coördinatie en opvolging. En daar wringt meestal het schoentje. Dan is het aan jou om ervoor te zorgen dat de verschillende bouwfasen en aannemers elkaar netjes opvolgen. Als je bouwt met een sleutel-op-de-deur firma, heb je één aanspreekpunt, die het bouwproces voor jou opvolgt van A tot Z. Achteraf weet je ook altijd tot wie je je moet wenden. Als je werkt met verschillende aannemers, is de kans groot dat je van het kastje naar de muur gestuurd wordt.
2

Duidelijke afspraken vooraf qua budget en opleverdatum

Veel kandidaat-bouwers denken dat ze de kostprijs van hun woning kunnen drukken, door de werken vast te leggen bij individuele aannemers. Wat hierbij vaak wordt vergeten, is dat het gebrek aan medewerking en expertise van verschillende partijen uiteindelijk veel meer geld kan kosten. De vertraging van 1 aannemer kan een enorme kettingreactie veroorzaken in je hele bouwproces. De opleverdatum schuift dan al snel maanden tot soms zelfs een jaar op. In deze periode zit je zonder woning, of moet je extra huur betalen. Reken de meerprijs hiervan maar uit! Als je bouwt met een sleutel-op-de-deur firma, dan worden er vooraf duidelijke afspraken gemaakt qua budget én opleverdatum. Wij zorgen ervoor dat deze ook nageleefd worden.
3

Bouwen zonder zorgen

Bouwen kan veel stress en slapeloze nachten met zich meebrengen. De complexiteit van het bouwproject, de regelgeving en het bewaken van je budget zijn dingen waar je van wakker kan liggen. Als je kiest voor een sleutel-op-de-deur formule, dan bouwen wij jouw droomhuis en nemen we alle stress en zorgen van je over. Je moet dus geen architect en aannemer(s) zoeken, geen offertes vergelijken en de coördinatie niet voor je rekening nemen. Het enige wat we van jou verwachten? Keuzes maken! Want ook bij sleutel-op-de-deur heb je nog steeds volledige vrijheid om te kiezen qua materialen en afwerking. Alle andere zorgen nemen wij van je over.
4

Garanties en de wet Breyne

De woningbouwwet of de wet-Breyne werd in 1971 in het leven geroepen om particulieren te beschermen tegen faillissementen van bouwfirma’s waarbij talloze bouwers hun zuurverdiende centen kwijt waren en in een nachtmerrie terecht kwamen. Sindsdien is elke totaalaannemer, die werkt met voorschotten, verplicht om te werken volgens de wet-Breyne. Belangrijk hierbij om weten is dat deze verplichting enkel geldig is als je bouwfirma een volledig bewoonbare woonst aflevert. Met andere woorden, als je toch sommige dingen zelf wil uitvoeren, zoals bijvoorbeeld de keuken of sanitaire toestellen, dan is de aannemer volgens de wet Breyne niet meer verplicht een waarborg te stellen. Je hebt dus de beste garanties indien je met één totaalpartner werkt.
5

Let op voor malafide bouwfirma’s

Geen zin om je bouwproces zelf te regelen en wil je de werken toevertrouwen aan een sleutel-op-de-deur firma? De belangrijkste tip blijft: let op met wie je in zee gaat! Stel toch zeker deze vragen, om het kaf van het koren te scheiden! Hoe lang bestaat de bouwfirma? Heb je contact met de bedrijfsleiding zelf of zie je enkel verkopers of bouwadviseurs? Vraag naar referenties en check ook online referenties. Vraag of je eerdere werken eens mag gaan bekijken en of je eerdere klanten mag contacteren. Is het een geregistreerd en/of erkend aannemer? Onlangs werd de vestigingswet voor bouwfirma’s en aannemers opgeheven, maar elk degelijk bouwbedrijf heeft geen enkel probleem met die registratie of erkenning. Hustings kan je trouwens terugvinden onder erkenningsnummer 19553, op de website van FOD economie, via: https://economie.fgov.be/nl/themas/ondernemingen/specifieke-sectoren/kwaliteit-de-bouw/erkenning-van-aannemers.

Maak een afspraak met een bouwadviseur

Beschikbare projecten

Nog geen bouwgrond gevonden? Of ben je op zoek naar een nieuwbouwwoning waar je op korte termijn kan intrekken? Jouw volgende thuis zit misschien tussen onze projecten. Dat zijn tijdloze, duurzame en kwalitatieve woningen op mooie locaties.

Plan van aanpak

Bouwen zonder zorgen, een utopie? Toch niet, dankzij ons plan van aanpak. Want het bouwen van je woning kan soms complex en overrompelend zijn. Daarom vinden wij het zo belangrijk om je hierbij stap voor stap te begeleiden.

“Tip aan kandidaat bouwers? Kies voor Hustings! En niet stresseren, alles komt in orde. Je kan ze vertrouwen.”