fbpx

De thermostaat wat lager zetten. Minder lang douchen. Met energieprijzen die de laatste tijd de pan uitswingen, springen we met z’n allen toch wel wat voorzichtiger om met ons energieverbruik. Maar de grootste besparing op je energiefactuur? Dat is nog steeds je woning zelf!

Energieprestatienormen

Nieuwbouwwoningen moeten sinds enkele jaren aan verschillende energieprestatienormen voldoen:

    • E-peil: de norm voor de hele energieprestatie van je woning en de vaste installaties ervan. Het wordt berekend op basis van criteria zoals isolatie, luchtdichtheid, ventilatie, oriëntatie, de verwarmingsinstallatie en andere technieken. Hoe lager het E-peil, hoe zuiniger je woning omspringt met energie.
    • S-peil: de score die je vertelt hoe het met de schil van je woning gesteld is. Hoe minder energie er nodig is en hoe efficiënter de vorm van je woning, hoe lager deze score is.

Nieuwbouw, een (energie) bewuste keuze

Twijfel je nog tussen bouwen of verbouwen? Je energierekening spreekt voor zich. Een nieuwbouwwoning is gebouwd met de allernieuwste materialen en houdt rekening met de meest recente energienormen. Dat is een gigantisch verschil ten opzichte van een verbouwing. Want inderdaad: bij een verbouwing kan je ook zonnepanelen plaatsen en het dak isoleren. Maar wat met de isolatie van de buitenmuren, energiezuinige verwarming, luchtdichtheid en koude bruggen of regenwaterrecuperatie? Het zijn en blijven allemaal extra ingrepen (en kosten) bij een verbouwing, die bij een nieuwbouw vaak al inbegrepen zijn, of meteen voorzien worden.

Wat mag je verwachten van Hustings bouwgroep?

Elke woning van Hustings wordt ontworpen met het oog op een laag energieverbruik. Bij elke nieuwbouw voorzien we standaard een aantal belangrijke energiebesparende maatregelen. Elke nieuwbouw woning (waar we nu een offerte voor maken*) is inclusief een warmtepomp (lucht/water), luchtdichtheidsmeting en 5000KWh aan zonnepanelen. Goed voor de toekomst van de planeet, en voor je energiefactuur. Op die manier denken we met je mee, zodat je niet voor onaangename verrassingen komt te staan.

*  van toepassing op nieuwe offertes, niet op bestaande projecten of oudere offertes.

Meer informatie?

Benieuwd naar onze aanpak?  Neem contact op voor een afspraak.

 

WORD JIJ ONZE WERFLEIDER ruwbouw?
Wil jij ook werken bij het tofste bouwbedrijf van Limburg? Ben jij een organisatorisch talent, je steekt graag de handen uit de mouwen en bent bereid vuil te worden? Heeft de bouw geen geheimen voor jou? Dan ben jij onze ideale kandidaat!