fbpx

Minister Van Peteghem kreeg op 21 maart 2023 groen licht van Europa voor de verlenging btw-verlaging voor sloop en heropbouw tot 2023. Het btw-tarief werd verlengd tot eind 2023!

Welke voorwaarden zijn hieraan verbonden en wanneer kan je van dit verlaagd BTW-tarief van 6% genieten? We zoomen er even op in.

Wie kan gebruikmaken van dit verlaagd btw-tarief van 6%?

  • De nieuw te bouwen woning of het appartement is je enige woonplaats. Met andere woorden, als je nog andere eigendommen bezit, kan je niet genieten van dit voordeel.
  • Je komt in aanmerking als eigenaar, vruchtgebruiker of opstalhouder. Als naakte eigenaar betaal je wel 21% btw, omdat je de woning niet kan bewonen. Dat recht is namelijk voorbehouden aan de vruchtgebruiker.
  • De nieuw te bouwen woning moet minimum 5 jaar je enige eigen woonplaats zijn.
  • Verhuren kan enkel in kader van sociaal beleid, voor een minimum van 15 jaar.

Waaraan moet de woning voldoen?

  • De nieuwe woning moet heropgebouwd worden op hetzelfde kadastraal perceel als het af te breken gebouw.
  • De bewoonbare oppervlakte mag maximum 200 m² zijn.
  • Bij appartementen worden enkel de privatieve delen in beschouwing genomen.
  • Indien een economisch doel beoogd wordt bij gebruik van de woning, mogen de wooninrichting en het economisch gedeelte samen maximum 200 m² groot zijn. Daarbij moet minstens 51/49 als woning worden ingericht.
  • Worden niet meegerekend als bewoonbare oppervlaktes: binnenmuren, garages, badkamers, wc’s, wasplaats, bergplaats, trappen, gangen, niet bewoonbare kelders en zolder (lager dan 2 meter hoog en kleinere oppervlaktes van 4 m²).

Doe nu je voordeel, met ons project in de Kapelstraat in Diepenbeek

Vlak aan de bebouwde kom in Diepenbeek  kan je ons nieuwste project terugvinden van 3 appartementen en 1 bungalow woning. De voormalige handelsruimte met woonst toverden we om tot 4 nieuwe woongelegenheden die allen voldoen aan het hoogste comfort en bijna energie neutraal zijn. Elke woongelegenheid beschikt over 2 slaapkamers, leefruimte met veel lichtinval, een privé tuintje of terras en 2 autostandplaatsen.

Dit project voldoet aan de voorwaarden voor deze 6% regeling. Indien je zelf ook voldoet aan de voorwaarden, kan je genieten van een BTW-percentage van 6%.

De appartementen zijn momenteel in de afwerkingsfase en zullen in het voorjaar van 2023 opgeleverd worden. Wens je meer informatie of een bezoek ter plaatse? Contacteer ons vrijblijvend en wij houden je als eerste op de hoogte!

Meer informatie?

Bekijk ons project in de Kapelstraat in Diepenbeek