fbpx

In deze reportage op Livios vertelt onze klant Bart uit Kortessem hoe hij het ervaren heeft om te bouwen met Hustings Bouwgroep! Fijn om te lezen dat hij nog steeds heel tevreden is in zijn woning 😊

“Kant-en-klaar bouwen beste beslissing van mijn leven”

In zijn zoektocht naar meer rust en lichtinval besloot Bart uit Kortessem zijn appartement in te ruilen voor een huis. Twee jaar lang speurde hij vruchteloos de omgeving af naar zijn ideale renovatiewoning. Toen hij het over een ander boeg gooide en besloot voor nieuwbouw te gaan, kwam hij al gauw zijn droomproject tegen. De bouwformule die hij uiteindelijk koos? Sleutel-op-de-deur. En zijn bouwpartner? Hustings bouwgroep natuurlijk.

Twee linkerhanden

Waarom sleutel-op-de-deur zijn voorkeur wegdroeg? Bart: “Ik heb makkelijk twintig koopwoningen bezocht. Daar zaten er zeker mooie tussen, maar ik moest er nog veel te veel extra in investeren. Zowel financieel als op vlak van werk. Uiteindelijk bedacht ik dat nieuwbouw zelfs goedkoper zou uitkomen. Bovendien heb ik twee linkerhanden, en bij een verbouwing weet je niet waar je begint of eindigt. Ik ben toen op deze bouwgrond gestuit en daarna ging alles vanzelf. Ik heb helemaal niets moeten doen. Behalve betalen, natuurlijk.”

Veel inbreng

Toch was er nog heel wat ruimte voor eigen inbreng. “Toen ik de bouwgrond had gekozen, zat ik eerst samen met de architect”, vertelt Bart. “Omdat de buren al hadden gebouwd, lag de bouwstijl vast. Maar de indeling kon ik nog helemaal zelf bepalen. Ik wou graag een garage, een trappenhal in de keuken in plaats van de living en een toilet in de badkamer in plaats van op de gang. De kamer waar dat aparte toilet eerst stond, heb ik nu ingericht als dressing. Alles wat ik vroeg, heeft de architect voor mij getekend.”

Vlot proces

Ook de praktische kant van het verhaal verliep erg vlot. Bart: “Toen het bouwplan in orde was, heb ik alle materialen en technieken overlopen met de aannemer. Zo kon ik aangeven dat ik rolluiken wilde, maar ook welk verwarmingssysteem en hoeveel zonnepanelen. We hebben de wijzigingen in het originele plan op papier gezet en ondertekend. Daar zijn nooit problemen rond geweest, alles verliep heel correct.”

Geen onaangename verrassingen

In het totaalbedrag zat ook een budget voor tegels, een keuken en sanitair. Bart: “Ik wist op voorhand goed wat ik wilde. Ik heb vrij weinig luxe nodig, dus ik heb alles basic gehouden. Voor sanitair kwam het budget bijvoorbeeld perfect uit. Alleen voor de keuken ben ik er een beetje overgegaan, maar dat wist ik natuurlijk op voorhand. Ik ben op financieel vlak zeker niet voor onaangename verrassingen komen te staan.”

Rustig afwachten

Tijdens de bouwwerken zelf kon Bart rustig afwachten. “Ik ben af en toe wel eens komen kijken, en ben samen met de elektricien de posities van stopcontacten en lichtknoppen komen bepalen”, zegt Bart. “Verder kon ik gewoon afwachten. Ik heb de grond eind 2017 gekocht, in augustus 2018 begonnen de werken en in juni dit jaar had ik mijn sleutel. Vlak voor de oplevering waren er nog een paar kleine mankementjes, maar die heeft de aannemer op een week tijd opgelost. Sindsdien heb ik nergens problemen mee gehad.”

Missie geslaagd

Bart geniet nu van meer licht en rust, en zelfs het centrum van Kortessem is nog steeds vlot bereikbaar. “Ik woon midden in een landelijke omgeving, maar toch ligt alles wat ik nodig heb op wandelafstand. Uiteindelijk woon ik maar een paar kilometer verder dan mijn oude appartement, maar het verschil is gigantisch.” Missie geslaagd, met andere woorden. “Zeker en vast”, zegt Bart. “Mijn keuze voor sleutel-op-de-deur is de beste van mijn leven geweest.”

Lees de volledige reportage op Livios

 

Met dank aan Livios, voor de foto én de mooie reportage.