Verlaagd btw-tarief van 6% voor afbraak en heropbouw

Doe nu je voordeel!

Misschien heb je er al iets over gelezen? Sinds 1 januari 2021 wordt het verlaagd btw-tarief van 6% tijdelijk uitgebreid voor afbraak en heropbouw. Deze uitbreiding is geldig tot en met 31 december 2022. Zoals steeds zijn er wel een aantal voorwaarden aan verbonden.

Wanneer kan je van dit verlaagd BTW-tarief van 6% genieten? We zoomen er even op in.

Verlaagd BTW-tarief voor afbraak en heropbouw

Doe nu je voordeel!

Wie kan gebruikmaken van dit verlaagd btw-tarief van 6%?

• De nieuw te bouwen woning of het appartement is je enige woonplaats. Met andere woorden, als je nog andere eigendommen bezit, kan je niet genieten van dit voordeel.
• Je komt in aanmerking als eigenaar, vruchtgebruiker of opstalhouder. Als naakte eigenaar betaal je wel 21% btw, omdat je de woning niet kan bewonen. Dat recht is namelijk voorbehouden aan de vruchtgebruiker.
• De nieuw te bouwen woning moet minimum 5 jaar je enige eigen woonplaats zijn.
• Verhuren kan enkel in kader van sociaal beleid, voor een minimum van 15 jaar.

Waaraan moet de woning voldoen?

• De nieuwe woning moet heropgebouwd worden op hetzelfde kadastraal perceel als het af te breken gebouw.
• De bewoonbare oppervlakte mag maximum 200 m² zijn.
• Bij appartementen worden enkel de privatieve delen in beschouwing genomen.
• Indien een economisch doel beoogd wordt bij gebruik van de woning, mogen de wooninrichting en het economisch gedeelte samen maximum 200 m² groot zijn. Daarbij moet minstens 51/49 als woning worden ingericht.
• Worden niet meegerekend als bewoonbare oppervlaktes: binnenmuren, garages, badkamers, wc's, wasplaats, bergplaats, trappen, gangen, niet bewoonbare kelders en zolder (lager dan 2 meter hoog en kleinere oppervlaktes van 4 m²).

Welke van onze projecten komen in aanmerking?

Binnenkort komt er een nieuw project beschikbaar in Diepenbeek dat aan deze voorwaarden voldoet. Meer informatie volgt nog, maar hou onze projecten zeker in de gaten!

Maak een afspraak met een bouwadviseur

Beschikbare projecten

Nog geen bouwgrond gevonden? Of ben je op zoek naar een nieuwbouwwoning waar je op korte termijn kan intrekken? Jouw volgende thuis zit misschien tussen onze projecten. Dat zijn tijdloze, duurzame en kwalitatieve woningen op mooie locaties.

Plan van aanpak

Bouwen zonder zorgen, een utopie? Toch niet, dankzij ons plan van aanpak. Want het bouwen van je woning kan soms complex en overrompelend zijn. Daarom vinden wij het zo belangrijk om je hierbij stap voor stap te begeleiden.

“Tip aan kandidaat bouwers? Kies voor Hustings! En niet stresseren, alles komt in orde. Je kan ze vertrouwen.”