Hoe energiezuinig is jouw woning?

Test het zelf met deze EPC-tool

In Vlaanderen scoort de gemiddelde woning energielabel D. En jouw woning, scoort die beter? Met deze handige test van het Vlaams Energielandschap kan je het energielabel van je woning inschatten en vergelijken met andere woningen. En je krijgt er nog een aantal tips bovenop om jouw woning energiezuinig te maken.

Overweeg je om een woning te kopen om te renoveren?  Of twijfel je nog tussen bouwen of verbouwen? Het energielabel van je EPC is één van de factoren waar je toch best rekening mee houdt. Ook daarvoor komt deze handige tool van pas komen.  Iets om te bekijken, voor je beslist om een woning te kopen voor renovatie.

Hoe energiezuinig is jouw woning?

Test het zelf met de nieuwe EPC-tool

Handige 'Test uw EPC' Tool

Deze Test-uw-EPC tool is een handig instrument om snel in te schatten hoe goed of slecht een woning presteert, ook voor woningen die voorlopig nog geen EPC hebben. Iets om te bekijken, voor je belangrijke beslissingen neemt!

A-label

Tegen 2050 wil de Vlaamse Regering dat elke woning (huis of appartement) een A-label behaalt. In Vlaanderen scoort de gemiddelde woning energielabel B. En jouw woning, hoe scoort die? Met deze handige test van het Vlaams Energielandschap kan je het energielabel van je woning inschatten en vergelijken met andere woningen. En je krijgt er nog een aantal tips bovenop om jouw woning energiezuinig te maken. Één ding is duidelijk: de renovatiegraad moet omhoog.

Wat is het energielabel van mijn woning en hoe goed of slecht is dat?

Om een antwoord te bieden op de vraag: 'Wat is het energielabel van mijn woning en hoe goed of slecht is dat?' heeft het Vlaams Energieagentschap een handige tool gelanceerd: 'Test uw EPC. Hiermee kan je nagaan hoe een woning scoort ten opzichte van gelijkaardige woningen in de gemeente, de provincie of Vlaanderen. Je krijgt zelfs cijfers over het aantal zonnepanelen, zonneboilers en warmtepompen in de Vlaamse woningen én een aantal nuttige tips om mee aan de slag te gaan.

Heeft je woning al een EPC?

Dan kan je dit meteen vergelijken met andere woningen. Heeft je woning nog geen EPC, wat zeer interessant kan zijn als je een woning wil kopen om te renoveren, dan kan je via een korte vragenlijst een indicatie van het energielabel krijgen. Voor het werkelijke energielabel moet uiteraard nog steeds een officieel EPC opgemaakt worden door een erkend energiedeskundige, maar dan heb je toch alvast een indicatie.

Benieuwd?

Test het zelf met deze handige EPC-tool!
Test nu uw EPC met deze handige tool Test nu uw EPC met deze handige tool

Maak een afspraak

met een bouwadviseur